Wednesday, 11 January 2012

# Wordless Wednesday : Jom Tambah Lemak!

 Assalamualaikum. Hai semuaaaaa! This is first entry for 2012! Hope its not too late to wish you guys Happy New Year ! tenene. Malas nak taip banyak2 ,kata hari kurang kata2 kan. haha. So,I m here just to promote you guys some awesome place which is quite affordable yet delicious ! yummyh. What you guys waiting for, jom terjah tempat2 ni, seriously ok !

                                                                     JOM CHECKED IT OUT !

First Place:


The Manhattan Fish Market. pestime makan kat sini, tu pon setelah dipromote Mr.A. ahakss
Cappucino. erk .correct spelling? ahh,bedal lah.
Mocha for me. Nasib kita batuk time ni,kalau tak takdenya nak order ni. haha.
See. Dia masak depan kita woooooo. Terkejuittt mak tgk dia fire macam tu. Haha
Eheem. Makanan sihat. Semua makanan laut. You should try this:D
dessert for that day: Tiramisu. I love tiramisu sebab ada nama kitaa. haha.
Errk,muka ni perlu ada untuk mengambarkan keeksaited'an mengorder menu. Miahaha.
Unutk maklumat lanjut or nak survey korang boleh search their website :http://manhattanfishmarket.com

Second place:

Seoul Garden . Second time pergi sini. Chinese's Family kat belakang tu siap buat burfday partayyy lagi . Ahh, best!

Time ni lah korang semua boleh tunjuk kepakaran memasak ala-ala Chef Wan korang dekat mak ayah.,pakwe makwe,adik-adik,abang-abang,kakak-kakak watsoeva sebab boleh main cambak je segala jenis dekat situ.Hebat kan?Takde sapa marah sebab tak payah semak dapur rumah. haha
Banyak pilihan. Korang boleh ambik apa je korang nak sebanyak mana pun pastu makan sampai kembung.
Tapi jangan membazir ok, nanti tak habis kena bayar balik.
Semua tu not well cooked yet, so korang pilih then start main masak-masak. :D
Gigih masak ! Haha.


Ya, sebelum nak masuk dan main masak-masak ,makan smpai kenyang,you guys kena bayar dulu di kaunter and pilih jenis soup apa yang korang nak and for me, of course Tomyam!
 Notice: gambar di atas semua berlaku pada hari,waktu dan tarikh yang berlainan. Wuhuu..

For more info about this place,boleh checkitout di sini juga:http://www.seoulgarden.com.my/

Hobi terbaru tuan empunya blog: makan-masak-makan-masak, jangan tanya kenapa entry lepas ni pasal makanan.haha.

Till then, Salam:D





3 comments:

  1. fuhh lazat je sume. terliurrr brrrrr hee hee

    ReplyDelete
  2. salam . tataw na pnggl pa . pnggl akk la . sya da follow blog akk . please follow me back ok . at cni : ctah96@blogspot.com

    ReplyDelete
  3. macam best jerk:) nak kena try ni


    #follow sini:)

    ReplyDelete